03 May 2010

No! No! No! Дърта, ама не се свърта



Ето един типичен пример за бг-стил. Жената явно се е постарала да си подбере парцалките, но резултатът е плачевен. Първото, което ми направи впечатление е възрастта- видно над 40-те, за която облеклото е неподходящо.

Ултра къси дънкови панталонки и то светли, съчетани с тъмен чорапогащник- една от основните стилови грешки, забелязвани по улиците ни. Очевидно е сложила черното якенце заради чорапогащника и забелязвам също съчетаване на обувките с ризата (или туника, или блуза, приличаща на парцал, заради закопчаното яке). Огромните евтини очила с дебели бели рамки идеално допълват липсата на стил.

Цялотстата визия е много евтина и неподходяща за тази иначе симпатична жена. Прическата е добре и аз бих се хванала за нея, като бих махнала късите панталонки и ги заменям за дънки тип Boyfriend, с подвити крачоли и високи токчета с множество капси или връзки. Слагам един подходящ топ, може би бял и тесен, като отгоре добавям едно хубаво, стилно, разкопчано сако. Очилата да са черни или големи, но с кафяви рамки, ще подчертаят косата и много повече ще седят. Чантата- бяла, голяма, но не елегантна, нека има джобове и да е малко по-спортна.

4 comments:

  1. http://www.style-arena.jp/en/street/ginza/1005/w2.html
    Открийте разликите между горната снимка и първите 2 в този сайт. :)

    ReplyDelete
  2. възрастна жена със доста смел аутфит, напомня ми малко на Ана Пиаджи! :D

    ReplyDelete
  3. на мен лично ми напомниа на кварталните к***и, които киснат по кафетата и чакат някой да ги забележи и да си "легнат" с него....

    ReplyDelete
  4. snimkata nee mnogo iasna, no si lichi, che tova e ot onezi maceta, pri koito stilat niama znachenie i kakvoto i da si slojat imat po-silno izlachvane ot drehite. moje bi imenno zashtoto sa na 40+ i mogat da si pozvoliat takova obleklo (koeto az btw namiram za dosta cool, i dosta vintage po svoi nachin, bon jovy moje bi). vse o6te ne razbiram zashto sedi v edna grafa s folk-divite, izglejda svejo i udobno, sexy no ne vulgarno

    ReplyDelete