01 December 2010

Зелено и лилаво?

"Каква абсурдна комбинация"- биха заявили повечето хора. "Каква страхотна комбинация"- налагам аз! И двата цвята са интензивни и съчетаването им е въпрос на умение и подбор. В горната снимка виждаме перфектен пример за това как можем успешно да съчетаем зелено с лилаво.

Уловката е, че се използват убити, не ярки нюанси на дадените цветове. Лилавото е по-наситено и надделява над зеленото, което се явява база и допълнение. При съчетаването на два различни цвята внимавайте какъв интензитет имат, какъв стил придават и гледайте да не се получава крещящ контраст- по-добре е да успеете да "замажете" границата или единият цвят да е ясно доминиращ.

6 comments:

  1. Vsichko hubavo samo deto koi te izluga che zeleno i lilavo ne sa suvmestimi kato svetove, nezavisimo ot intenziteta im...

    ReplyDelete
  2. Хехехе, мен трудно може някой да ми налага и да ме лъже за мода, но съм чела на много места, че тези два цвята се отблъскват, че не са подходящи за съчетаване, кето ме наведе на мисълта, че някои хора, прочели същите неща, пренебрегват възможността за съчетание в облекото... На мен лично тази комбинация ми е сред фаворитите :) Съчетавам и синьо със зелено, много е свежо :)

    ReplyDelete
  3. не е въпросът само в цветовете, а в нюансите... много хора казват, че и розово и червено се отблъскват, хора от модата, но ако нюансите се улучат ще се превърне в много запомнящата се комбинация... Едва ли ако зеленото беше тревно или подобен тип, щеше комбинацията да е така удачна и свежа :) Огняна

    ReplyDelete
  4. Определено ми харесва съчетанието, много дълбоки и чувствени цветове, петролени нюанси.

    ReplyDelete
  5. "мен трудно може някой да ми налага"
    Защо реши тогава, че ТИ можеш да налагаш???

    ReplyDelete
  6. Взех това важно решение след дългогодишни изследвания в сферата на психологията, социологията и антропологията. Резултатите ме удивиха и реших да си повярвам! Жестоко, нали? :)

    ReplyDelete