22 October 2010

NO! NO! NO! Костюмче

Откривате ли грешката? Не? Е, колко пъти тряба да ви казвам, че дрехите трябва да се подбират спрямо сезона и ситуацията?! Наистина ли не ви прави впечатление, че тя е с летни дрехи, а около нея прехвърчат есенни листа? Обувките обаче е съобразила, което прави цялата визия още по-неудачна.

Този сезон костюмите от 2 еднакви части наистина са на мода, но сега е по-добре да заложите на костюм от вълна, велур или кадифе. Дамата на снимката е избрала възможно най-неподходящия вариант. Първо, защото това костюмче е лятно (материята, цветът), второ, защото е деомоде, и трето, защото изглежда евтино.

Сега искам да обърна внимание на разликата между "изглежда евтино" и "евтино е". Една дреха може да излежда много евтина, въпреки високата си търговска цена и това зависи от начиът, по който я носите и съчетавате. Докато дрехите с ниска цена (от разпродажби, аутлети, дрехи втора ръка и т.н.) могат да бъдат превърнати в истински съкровища, което отново изисква умения и експерименти. Има и трета група- евтина дреха, на която й личи, че е евтина. Пример- снимката горе.

И като за завършек нека погледнем към аксесоарЪТ. Бледо зелено-жълта чанта??? Защо??? Това ли е единствената удобна и подходяща чанта, която успя да намери? Единственото, което я оправдава, е лятната й визия, съчетана с лятното костюмче посред есен. Не мога да я разбера тази жена...

12 comments:

  1. Хахахахах, много силен поуст. Наистина е доста гротескно всичко. Нямам какво да добавя освен още "ХАХАХАХАХА".

    "Don't hate me because I'm beautiful"

    ReplyDelete
  2. Po ulicite na Sofia e pulno s dushevnobolni:-DD

    ReplyDelete
  3. Много ми харесаха определенията ти за евтините дрехи, Сузи. Ще се съглася напълно с теб и ще добавя само, че дори и на евтиното не трябва да се скъпиш.
    Само в допълнение да направя една кратка обява: В центъра на Врачеш отвори врати най-новият магазин за дрехи втора употреба - с най-ниските цени :))))))

    ReplyDelete
  4. super kompleksarsko e da snimash hora v grub ... i postovete ti sa mega vestnikarski, li4i si 4e gram ne obirash ot moda i otskoro se interesuvash ... fashion-a ne e samo kroiki, silueti i proporcii, gubqt ti se osnovni neshta ....

    ReplyDelete
  5. Да, прав/а си! От две години се занимавам по-сериозно с мода и се надявам да натрупам още повече знания.

    Може постовете ми да са "встникарски", може да имам и правописни грешки, може и да нямам "правилната" преценка. Но това е МОЯТ блог и ще си пиша каквото си поискам и както си поискам. Никой не задължавам да чете; ако не ти харесва- добре, уважавам мнението и критиката ти.

    Дам, аз си пълна аматьорка и дори всеки път като снимам някой си го признавам, но смятам, че в това се крие чарът ми. Правя нещо, което е различно, интересно и забавно. Освен това Sofia Fashion Capital е единственият подобен блог и постоянно получавам положителни отзиви, хората ме поздравяват за идеята и твърдят, че България има нужда от подобен блог.

    Колкото до снимането на хора в гръб: не се сещам за по-подходящ и щадящ егото на сниманите хора начин да представя гледната си точна отноно облеклото им. Така няма нужда да ги спирам и вместо: "Много ми харесва как си се облякъл/а, може ли да те снимам?", да кажа: "Облеклото ти е под всякаква критика,може ли да те снимам?", защото най-малкото никой няма да се съгласи. А в гръб не може да се разпознае точно кой е това. Все пак съм отворена към нови предложния за изпълнението на тази задачка.

    Тъй като виждам, че явно ти разбираш повече от мен от мода, моля те да ми помогнеш. Вместо да ме храниш и обиждаш, по-добре ми дай насоки, информация и идеи как да попълня липсата в знанията си и да се развивам пълноценно в тази сфера. Идеята на блога ми не е да дразня хората, да ги обиждам или подценявам. По-скоро бих се нарекла революционерка! Бунтувам се срещу закостенелите разбирания на българите за облеклото и страха им да изразяват себе си чрез него.

    Надявам се да получа отговор на молбата си и да съм успяла поне малко да ти обясня защо снимам хората в гръб, защо водя този блог и защо не ме е срам :)

    ReplyDelete
  6. macka v bulgariq si, tva s bunta s/u zakostenelite razbiraniq nema kak da stane garanciq, i az go znam i ti sushto ... naistina e bezumno selsko tva sus snimkite v grub, vmesto da snimash nqkoi v grub, post-ni si nqkoi tvoi dobur fit(nali si e TVOQ blog) ili napravi nqkva new pick ups ili inspiration ili "re-blog" rubrica or some shit like thah ... grozno e da se kriesh zad bloga i da kritikuvash, sled kato jiveesh tuka i mnoo dobre znae6 kvo polojenieto s fashion-a .... ako tolkova mnoo iskash da postvash grozni outfit-i pone gi reblog-vai otnqkude (ima tolkova mnoo moda forumi s What-u-wear-today temi, 4e ako se razrovish 6te namerish i nai absurdnite floralno-jivotinski-balkanski fit-ove)

    ReplyDelete
  7. Аз пък ще се пробвам и ще го направя най-вече, защото ми е кеф, защото всеки си има някква цел, към която се стреми, било тя и невъзможна в очите на другите или както ти се изрази- "nema kak da stane garanciq".

    Бих нарекла изказа ти "селски", а не снимането в гръб. Не смятам да променям този подход и предложенията ти са прекалено мейнстрийм. Точно, защото е МОЯТ блог, ще го водя, както си реша. Предложенията ти са вече използвани и дори изтъркани. Хората искат нещо ново и смело.

    Аз не се крия зад блога, всеки може да ме види, да ми пише и да е запознае лично с мен. Ако ти желаеш да ме видиш, с удоволствие ще организирам една среща :) И не мислиш ли, че ти си този/тази, която се крие зад прякор "Anonymous"?

    А и не ми отговори на молбата... Може би не си толкова компетентен/а, за какъвто/каквато се изкара...

    ReplyDelete
  8. aha ... mai nqma smusul ... vsushnost kvo vuob6te se zanimavash s nqkuv Anonymous sus selski drujbenski izkaz, koito se izkrava za po kompetenten otkolkoto e ??? ... keep doin ya' thing girl, you rock ...

    ReplyDelete
  9. А бе и аз това си мисля, ама реших да съм любезна и дори любопитна.
    Благодаря ти, все пак, за вниманието, времето и енергията, които отдели :)

    ReplyDelete
  10. Я да взема и аз като една творяща, всеопрощаваща и омнипотентна личност да се включа в тоя дебат.
    По отношение на първия анонимник, а е негов и следващия поуст, защото прозира един и същи кретенски стил. Съдейки по "шльокавицата", хашлашкия би-лингвистичен изказ и подмяната на букви с цифри (4 и 6) съм напълно убеден, че си имаме работа с някой инфантил - набор 94-95. Позовавайки се на този ФАКТ питам : "От кой извор на познанието, мъдростта, опита и естетиката черпиш за своята критика?". За да бъдеш нечий съдник не е достатъчно дори да си на нивото на подсъдимия, а трябва да си над него, ако обаче си над него, нивото и етиката ти няма да ти позволят да съдиш. Нелепо е да коментираш колко е "селско" да снимаш някого в гръб и да повтаряш същия модел като го заявяваш АНОНИМНО. Сигурен съм, че ще възгордееш цяло Микре с високата си техническа култура (господи, та ти пишеш на компютър) и изкусна употреба на заемки. Седят си сега сите българЕ заедно на мегданЯ и цъкат с език какъв си алафранга. Ти получи своя миг слава, сега може спокойно да пуснеш няколко коментара в "Гепиме" и да напуснеш областния град, за да не изтървеш последния междуселски автобус.

    ReplyDelete
  11. gorniq komentar mi e mnoo dulug i sku4no izglejdasht i dori nqma da si napravq truda da go pro4eta, sorry .... ama 6te se opitam da ti dam edna nasoka ... spored men nai golemiq problem na novite fashion blogeri e 4e vseki se opitva da napravi nai originalniq, nai nevijdaniq, za purvi put praven, NE-mainstream blog ... kvo tolkova vsi4ki bqtete ot toq mainstream ne moga razbera ... 6te napravq edno sravnenie s noviq expensive denim making (s drugi dumi - dunki) ... vsi4kite uj trendy sega firmi (Studio D'Artisan, Somet, Pure Blue, Sugar Cane, etc.) se opitvat da napravqt perfektinqt 4ift - nai avetnti4niq "selvage fabric", 6it na originalen Loopwheeler, boqdisani s nai naturalnoto qponsko eco indigo, zashiti po nai retro cowboyska tehnologiq, mega ultra limited edition samo po 10 broiki ot cvqt, s pre-order 4 meseca, overpriced i overhyped ..... ok tva e prerfektniq 4ift dunki, ama za kolko 4oveka 6te ima stoinost toq 4ift, kolko 4oveka se interesuvat ot tva, kolko 4oveka 6te poznaqt 4e tva e to4no toq 4ift dunki ... ok, i az mislq 4e moq Ksubi denim e nai dobriqt, ama do sega nikoi ne mi e kazval "ah tva ksubi dunki li sa ????", vupreki 4e struvat kolkoto 6 4ifta levis 511 .... i s blogerstvoto e po sutiq na4in ... ne e vuprosa da napravish 3 te nai dobri snimki za sedmicata, i da polu4ish 2ta nai dobiri filosofo-psihologi4eski komentara za sedmicata( podobno na homo su4inenieto po gore) ... vuprosa e da mogat kolkoto moje pove4e hora da se pripoznaqt v stila koito ti haresvash i postvash, pishi pove4e, postvai vsqkvi guposti koito ti doidat na uma ... sorry za doliniq mi drujbenski ne-fancy izkaz, vse pak tva prosto internet, ne e zashtita na diplomna rabota spec. Moda v Hud. Academiq .....

    ReplyDelete