25 October 2010

Николай


Все пак успях да срещна и някой интересно-обличащ се студент в университета, който въпреки черното си облекло, е оределено стилен и различен, за което подсказват кройките и решението да обуе светли кецове.

Открих, че наистина не е удачно да ходиш на лекции облчен като за посещение на Фейсхнтър в България, но не толерирам и пълната липса на фантазия и изразяване на стил в облеклата на студентите. Ники се е справил много добре със задачата- облеклото му е семпло, идеално за ежедневието и въпреки това изразява индивидуалноста му; той изпъква сред масата!

6 comments:

  1. Има и дълга диагоналка :)

    ReplyDelete
  2. Ако не беше руското име щях да помисля, че е грък. Може да е бавил деца в Атина. Вярно е, че модата е за всеки и всеки е свободен да се изразява чрез нея, но на мен тая натрапчива хомосексуална нотка в облеклото не ми е по вкуса.

    ReplyDelete
  3. Мен много повече ме притеснява "селската нотка", която е къде-къде по-натрапчива и неприятна, а се среща при 90% от младите хора!

    Ботокс, коментарът ти ме разочарова и натъжава! Заради подобни изказвания и виждания, повечето мъже със стил биват наричани "хомосексуалисти". Тук не е мястото да обсъждаме кой с кого спи, а кой какво е облякъл...

    Според мен облеклото му е перфектно- младежко, разчупено и стилно и не усещам никаква "обратна" нотка.

    ReplyDelete
  4. Сега се сетих на кого ми прилича, на Кристиано Роналдо и сигурно след лекции ще ходи да рита. Мисля разбираш, Сузи, че няма нищо стилно и разчупено в това да ходиш с анцуг, пък дори бил и той фйешън - в стил "селска нотка".

    ReplyDelete
  5. Михалйов, спортната визия се наложи миналия сезон и бе една от най-силните и дискутирани тенденции. За разлика от някои други, които решиха, че това означава да си носят екипировката за тренировки във фитнеса, Николай е подбрал много добре анцуга си!
    Двамата почвате да ме дразните откровено!!!

    ReplyDelete
  6. Сузи, мисля с този си коментар да затворя темата. Когато говорим за Мода бих искал да я разгледаме като статистическа, социална и психологическа категория. В статистиката Мода е онази част от извадката, към която спадат най-голяма част от изследваните лица. В социален и психологически план такива хора формират поведенчески, социални, психо-сексуални и каквито щеш Модели. Добре знаеш децата колко са впечатлителни и как изпълнители, актьори и изобщо обществени личности изграждат у тях Модели. Те са естественото продължение на семейните модели, училището също е такова продължение. Та, след тази овертюра искам да те уверя, че не се опитвам да ти саботирам блога, но убеждението ми е, че той все пак е за обмен на мнения и идеи. В този ред на мисли, категорично не мога да се съглася, Модата да формира безполово или хомосексуално възпитание и това да се приема за нормално. Като казвам безполово възпитание има такъв термин в психологията и той най-общо изразява това момченцето ти да ходи с дълга коса и да си играе с кукли и ти да го насърчаваш в това. Така след време увеличаваш много силно шансовете му да започне да се разпознава като принадлежащо към групата на момичетата и да му объркаш половата идентификация. Психо-сексуалното развитие се изгражда като се подават силни полови стереотипи - жената готви, гледа семейство и дарява с нежност и обич; мъжа работи, пие бира и пърди. Извинявам се за острия си тон, но считам, че имам солидна обосновка на тезата си. Вярвам също така, че в артистичните си търсения хората не бива да прекрачват някои граници. В преден поуст беше коментирала куража и достойнството на анонимните Хейтъри. Е, аз не съм анонимен, не съм и хейтър, просто внасям своя щрих в дискусионната част на блога.
    Ти си дизайнер и Моделиер, даваш препоръки и се надявам един ден хората наистина да започнат да се съобразяват с тях, тогава обаче ще започнеш да носиш и отговорност така както един психолог носи отговорност за съветите, които е дал на своя клиент.

    ReplyDelete